Monday, 26 December 2011

home alone.

assalamualaikum.

this week full of bahagia, tawa, loneliness, and kerinduan melampau.

hari khamis hari tu my parents and also my sister where gone back to terengganu coz my dad have some stuff to do there. tinggal lah anak nye yang beso gedabak ni sengsorang kat rumah. at first memang decide taknak ikot. then fikir kan pasal foods, and some other things yang i will get when balik terengganu. then i decide to follow them. but last minutes my moods tetibe takde. *apeke hal lah kau ni mood. macam keling ko neh tau tak?? then i decide to just stay at homes alone.

kadang kan orang rabun cam aku neh ley nampak pempuan ni semacam tau lau tak pakai spek or konteklense. payoh payoh.

sedak tu memang lah sedak ddk kat rumoh sorang neh. tapi ya Allah. imaginasi nih kuat bebeno lah. asyik terbayang aje muke bende2 tu *korang paham2 sendiri la ek. ak malas nak nyebut nye. ade pulak tukang usik setia. lau tak usik orang tak sah. lagi tambah lah takot nye. nasib baik sayang. kalau tak lame dah kene tendang sampai ke longkang. ^___^


then malam kedua ddk kat rmh. tengah2 online tengok ade gosip pasal fasha sandha. tekan lah link. ingat ke link ke blog gosip gittuw. tanjat boboi tau. jadah nye kuo antu kat skrin. dah lah sengsorang kat rumah. hape lagi reaksi automatik lah. teros bangun dari kerusi ngan earphone ntah kemane, phone pulak tercampak kemane. bukak pintu. baru je nak lari turon bawah baru teringat aku sorang je kat rumah. terbantut niat akak u. teros telepon pakcik yang tengah syeok tengok bola ngan kawan2. arhh. tak kire ganggu tak ganggu dah. tengah ketakutan neh. "batter awk tenang kan sy. lau tak". dengan blur nye dye menurut je lah.

rase mcm nak makan cake jee. tapi takde kereta. camne nak pi serbu. T___T

but tonight Allah je lah maha tahu betape rindu nye kat budak bernama dhamira safiyya. call mak tadi dye tido pulak. hmm. redha je lah. kene lah tunggu budak kecik tu bangun dulu. baru boleh cakap. rindu nye. rindu nye.

"adik!!! kakak rindu!!" T___T

1 comment:

  1. sedapnya nampak kek tu..
    hahhaha,

    salam ziarah.. :)

    ReplyDelete